År 2017 bästa reklamfilmer

Under året har vi fått se en hel del reklamfilmer som tagit oss med häpnad. Några har fått oss att tänka efter och andra fått oss att skratta. Det är ju det som är hela grejen med reklamfilmer – att väcka en känsla! Idag kommer vi lista de topp 6 bästa reklamfilmerna som vi fått njuta av i år.

Första plats: Evan


Vår första placering går till filmen “Evan” som vann ett Gand Prix i den internationella reklamtävlingen Epica. Denna är skapad av BBDO New York för välgörenhetsorganisationen Sandy Hook Promise och handlar om skolskjutningar. Vi kan lova att denna får nackhåren att resa sig och är garanterat en som kommer få en att tänka efter. Ett väldigt viktigt budskap och en reklamfilm som är just i tiden.

Andra plats: Hero’s Journey


En som verkligen fick oss att skratta i år var Kias reklamfilm för deras nya eco-vänliga bil Kia Niro. Tillsammans med den otroligt roliga kvinnan Melissa McCarthy får se hur kämpigt det kan vara att vara en miljökämpe, men hur enkelt det är att vara en miljömedveten människa!

Tredje plats: Fler borde göra Donken

Vi kan tydligt märka att i år var det viktigt för företag att genomföra ett budskap och McDonalds var självklart med i trenden. I år lyckas på ett perfekt sätt visa hur man på ett bra sätt kan sammanföra ungdomar från olika kulturer, religioner och kön och få alla att samarbeta.

Plats fyra: Growing up


En väldigt rolig, men lite… elak (?) reklamfilm lyckades Samsung leverara i år. Denna handlar om att man alltid kan lita på en Samsung telefon i jämförelse med deras största konkurrent Apple. Vi får se att år efter år år Samsung alltid först och Apple hänger inte med i svängarna. Hur som helst älskar jag denna roliga dissningen av det gigantiska företaget, men kanske för jag själv har en Samsung telefon?

Plats fem: Lärarpeppen


YouTube-kanalen #fördetvidare gjorde i år en underbar hyllning till Sveriges alla lärare då det är bland det mest betydelsefulla jobbet man kan ha. Detta var också flr att visa att det finns plats för ännu fler lärare då det är en stor brist på yrket i Sverige. En vacker film som verkligen väcker känslor!

Plats sex: English for Beginners


Företaget Allegro kom under året med en väldigt vacker reklamfilm som visar hur mycket man gör för de man älskar. Det är en polsk gammal man som ska lära sig engelska och kämpar på, för att sedan få träffa sitt lilla barnbarn i slutet. Ja, nu kanske vi avslöja det hela – men detta är en väldigt vacker liten reklamfilm som får en att känna sig varm i kroppen. Dessutom vill man själv ha en polsk farfar!