Non fungible tokens – hur vi kan använda dem i marknadsföring

NFT:er, eller non fungible tokens, har blivit alltmer populära de senaste åren. Dessa digitala objekt är unika och kan inte bytas mot varandra. Det betyder att marknadsförare börjar se stora möjligheter med NFT:er för att skapa mer engagerande och interaktiva kampanjer.
NFT:er är redan mycket använda inom spelindustrin, där de ofta används som digitala samlarkort. Men det finns många andra användningsområden för dem.

Vad är non fungible tokens?

Non fungible tokens (NFTs) är en typ av digitala tillgångar som inte går att ersätta eller byta ut mot någon annan. Detta innebär att varje NFT är helt unik och kan inte kopieras. NFTs används för olika digitala tillgångar, inklusive spelkaraktärer, musikfilmer, digitala bilder och konsthantverk. Non fungible tokens har blivit alltmer populära under de senaste åren, särskilt inom spelindustrin. Vill du veta mer om NFT:s kan du kolla in https://nonfungibletoken.nu/.

Hur kan vi använda dem i marknadsföring?

Det finns flera olika sätt att använda NFT: s i marknadsföring. En av de enklaste och mest effektiva metoderna är genom influencers. Influencers är personer som har ett stort följe på sociala medier, och detta följe har ofta en lojalitet mot influencern. Detta gör dem till perfekta kandidater för marknadsföring av NFT:s.

En annan metod för att använda NFT: s i marknadsföring är genom att integrera dem i befintliga digitala kampanjer. Detta gör det möjligt för dina kunder att interagera med dina NFT: s direkt från din webbplats, sociala mediekanaler eller email-listor. Det här ger dig möjlighet att nå en bredare publik än du skulle ha kunnat med traditionella marknadsföringstekniker.

Exempel på hur NFT:er har använts i marknadsföring
I april 2021 lanserade PepsiCo enLimited Edition 12-pack med NFT-kort för att fira sin 100-årsjubileum. Korten, som kunde aktiveras genom en mobilapp, gav användarna tillgång till exklusiva digitala innehåll, inklusive musik och spel.

I mars 2021 lanserade NBA Top Shot, ett onlineplattform som ger fans möjlighet att köpa och sälja digitala miniatyrkopior av stora NBA-moment. Varje “toppshot” är unikt och ägs av den person som köpt det.

I februari 2021 lanserade CryptoKitties, en plattform för digitala avelskatter, sin “KittyVerse”-produktlinje. Produkterna, som inkluderar temanodeckardekaler och -pussel, finns endast tillgängliga för personer som äger en viss typ av CryptoKitty.

Ska jag använda NFTs i min marknadsföring?

Det är uppenbart att NFT: er har potential att förändra marknadsföring på en rad olika sätt. Genom att erbjuda unika och begränsade digitala tillgångar kan varumärken skapa lojalitet hos konsumenter och engagemang i sina produkter. Dessutom kan NFT: er användas för att driva trafik till webbplatser, främja nya produkter och tjänster och till och med fungera som en ny form av betalning.

Det finns dock fortfarande mycket oklarheter kring hur NFT: er ska användas på bästa sätt, och det finns risker involverade i dessa digitala tillgångar. Framtiden för NFT: er är därför fortfarande osäker, men det finns inget tvivel om att de har potential att förvandla marknadsföring på ett signifikativt sätt.