Ny reklam i höst

instagram-reklam

Mycket nytt har hänt inom reklamvärlden den senaste tiden. Stora sociala nätverk har valt att ta in reklam i sina produkter, branscher satsar mer pengar än någonsin i sina reklamer i Sverige och andra företag vill knäcka fördomarna och utseendefixeringen som finns inom reklam.

Den största nyheten och det som kanske har fått mest uppmärksamhet är att det populära social bildnätverket nu kommer att börja med reklam i Sverige. Det Facebookägda företaget har sedan tidigare introducerats i 8 olika länder, bland annat Storbritannien, Frankrike och USA, men nu är det alltså dags att expandera till ytterligare 40 länder runtom Europa, Sydamerika och Asien. Till Sverige så kommer reklamen den 30 september, men det är fortfarande oklart hur reklamen exakt kommer att publiceras. Dock så påstår Instagram att sina användare inte kommer att störas utav reklamen.

En annan reklamdel som gått upp rejält är reklam inom spelbranschen. Här har reklamen från 2014 gått upp med 50% från 2013 till skyhöga 3.7 miljarder kronor. Reklamerna från de olika spelbolagen online anklagas ofta vara aggressiv och locka fram ohälsosamt spelande. Trots detta så syns reklam från spelbolagen mer och mer idag över alla typer av reklamkanaler. På TV, i tidningarna, i sociala medier och på stan, man kommer inte bort från reklamen. Vi får se hur mycket pengar som lagts under 2015 när året tar slut, men det känns absolut som att siffran minst sagt gått upp.

För dig som sprungit i butiker på stan på senaste så kan du ha sett en lite annorlunda reklam hängandes i fönsterna. Det är nämligen norska Dressman som i sin nya underklädesreklam valt att använda “vanliga” modeller istället för sina vanliga photoshopade modeller mer superkroppar. Fler och fler anser att vi har en ohälsosam kroppsfixering idag och Dressman sätter nu ner foten. Det är sju olika män i olika åldrar och från olika bakgrunder som blir reklampojkar för deras senaste kampanj alltså. Detta ger vi på Pemare tummen upp för, mer äkta reklam och mindre ohälsosam kroppsfixering!