Reklamen växer snabbt i Sverige

commercial-drain-repairs

Reklam är något som växer extremt snabbt i Sverige. Mer och mer företag väljer att lägga mer pengar och intressanta idéer på reklam. Om vi kollar på statistik från förra året enligt Sifo’s reklammätningar så har reklamen generellt gått upp. Först och främst finns det ju en hel del olik reklam. Det finns internetreklam, tv-reklam, tidningsreklam, utomhusreklam, inhomhusreklam och en rad annan reklam. De företag som lagt mest pengar på reklam både i fjol och än så länge i år är våra två största matbutiker, nämligen ICA och Coop. Med jämförelser av analyser från förgående år så har de båda företagen ökat deras reklamköp ordentligt på just tv-reklam’s fronten men även på utomhusreklam. Utomhusreklam speglas ofta i stora plakat på sidan av motorvägarna banderoller utanför tunnelbannor och så vidare. Dock den största ökningen av reklam hittar vi i populärpress. Kvällstidningar, skvallertidningar och så vidare.

De som ökar sin reklam mest i Sverige procentuellt sett från förra året är dock tre andra företag. Det som ökat mest är den svenska möbeljätten IKEA som ökat sina reklamköp med nästan 40 procent gentemot förra året. Det företag som ökade näst mest i Sverige är dock ett amerikansk företag, Procter & Gamble som äger märken såsom Ariel, Hugo Boss, Wella, Head & Shoulders, Yes, Duracell och en rad andra märken riktade mot hud & hårvård och dagligvaruprodukter. Ett annat möbelföretag som går starkt framåt är en annan svensk möbelkedja, MIO möbler som ökade markant från samma tid förra året.

Någon reklam ingen kan ha missat dock är reklam från spelföretagen som vi ser speciellt på nätet. Stora casinoföretag som Betsson, Unibet och Svenska Spel syns nästan överallt tycks det. Reklamerna har dock inte bara blivit flera, de har även blivit mer genomtänkta för att skapa en koppling till spelaren, som till exempel ICA har gjort med sin reklam med affärsarbetarna och som Telia tidigare gjorde med sin Telia-familj. Vi på PEMA reklambyrå tror att framtiden i reklam ligger i att just skapa ett förhållande med kunderna genom reklamen. Skulle just ditt företag behöva hjälp med detta så hjälper vi mer är gärna till med innovativa idéer. Kontakta oss via hemsidan så hjälper vi dig att ta nästa steg för ditt företag!